vrijdag 28 december 2012

Een gewaarschuwd mens... (Marja)

De afgelopen dagen is het enorm warm (een zeer droge warmte) geweest. Dat hield in, dat wij 's morgens na het ontbijt het zwembad indoken. Maar om een uur of 11 begon  de zon zo te branden, dat we onzelf binnen gingen vermaken tot een uur of 3 in de middag. We hadden al gehoord, dat mensen verbranden op hun hoofd, zeker waar de scheiding is. Dus onze kinderen lagen in het water met een badpak, zwem t-shirt (beschermt de schouders), hoed op en een mooie, grote zwembril op hun neus. Heel charmant allemaal kan ik je zeggen. Het duurt dan ook even, voordat alle zwemspullen uit zijn en op de lijn hangen als we weer naar binnen gaan. Het drogen is binnen een uur gepiept (ook de handdoeken die druipend aan de lijn hangen). Dat is dan wel weer handig!

Bij 30 graden zit de gehele familie danrond het middaguur  met de lego te spelen of een film te kijken.  Pas rond een uur of half 4, 4 uur komen we weer uit ons hol gekropen om nog even te genieten van het zwembad. Weer alles op en aan, factor 70 op de huid (de oudste telg had laatst met factor 50 laatst bijna een verbranding te pakken, dus die doen we maar niet meer. Net als het lekker luieren in de zon; gebeurt niet!)

 Een klein stemmetje heeft toch af en toe wel geroepen, dat het zonde was van het mooie weer, dat kinderen lekker buiten moeten spelen, te weinig beweging krijgen anders...je kent het wel, het zijn vooral de berichten uit de media die dat stemmetje herhaalt (weinig origineel stemmetje al zeg ik het zelf; gelukkig heb ik ook betere in mij arsenaal).

Met extra drinken en waterijsjes  in deze dagen konden we toch niet voorkomen, dat het merendeel van het gezin enigzins moeite had met de stoelgang. Balen, want dat werd weer een greep uit de medicijnkast om de boel op gang te houden.
Maar nu hoorde Fons op zijn werk, dat er zelfs mensen zijn opgenomen, aan het infuus moesten en meer ellende door diezelfde warmte. Het is verradelijk, die zon. Dat wisten we wel, maar dit was wel weer even een klein slikje zeg maar.

Dan doen wij het niet zo slecht, met ons huismussen gedrag zo midden op de dag. En ik had weer eens een ijzersterk argument, om dat irritante, weinig creatieve stemmetje even stil te krijgen. Wat nou te lui en weinig beweging; we zijn mensenlevens aan het redden op deze manier!

En zo helpt de overheid mee aan de bewustwording:


Geen opmerkingen:

Een reactie posten