dinsdag 18 december 2012

In de herkansing (Marja)

Het is zover: de tweede zomervakantie van dit jaar voor de kinderen is van start gegaan. De jongste moet nog naar kindy vanmiddag, maar dan is het vrij voor een aantal weken!
De vorige zomervakantie was vrij stressvol voor ons als ouders: afscheid van school, huis opruimen, leeghalen, spullen uitzoeken, verhuizers die kwamen, verhuizen naar het huis van een vriendin (en Fons die gewoon doorwerkte in deze periode), spullen verkopen, en toen de verhuizing  hiernaar toe en het wennen hier...
Nee, ik kan niet zeggen dat ik er met een ontspannen gevoel naar terugkijk. Dat gaan we deze keer anders doen. Omdat een groot deel van het salaris nog naar NL gaat ivm ons huis daar, gaan we het erg low budget houden deze vakantie. Gelukkig is dat niet zo moeilijk. Tent in de tuin, rondrijden, eigen kersen plukken in de boomgaarden (PYO ; pluck your own), heuvels in na het eten, picknicken, lunchen op een van de vele wijngaarden,  zwemmen, en gewoon luieren....bijkomen....en spelen met vriendjes.... klinkt goed he!
Fons heeft twee weken vrij in januari, maar voor ons is het al goed om gewoon thuis te zijn en niets te hoeven.
Door de droge warmte die er is , zijn we aan het kijken wanneer wie kan hardlopen. Gisteravond om 20.00 regende het zowaar een beetje en het stormde,maar het was nog steeds 22 graden...Dat is zwaar! En wij zijn niet van die types die om 06.00 gaan hardlopen, hoewel ons dat door meerdere mensen wordt aangeraden, omdat dat de koelste periode van de dag is....maar mijn bed ligt dan echt nog veel te lekker!

In ieder geval willen de kinderen gaan skypen met NL vriendjes en school, verder willen ze in het zwembad en iedere dag een ijsje. Bente wil heel graag naar Wellington (misschien iets voor volgend jaar). Klinkt allemaal erg haalbaar. Maar eerst hebben we over een week kerstmis met kadootjes. In NL hadden we een zolder waar dingen bewaard werden die niet geschikt waren voor kinderogen, maar hier heb ik dat niet. Dus staan er dingen verspreid in de garage en het huis en hoop ik, dat ze het niet vinden (en ik wel straks!!).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten