dinsdag 8 januari 2013

Dagje uit! (Marja)

Vandaag was de eerste dag van de vakantie van Fons en we zijn meteen maar op pad gegaan. Hier in de Marlborough kun je met dolfijnen zwemmen of gewoon om te kijken. De minimumleeftijd is 8 jaar, maar omdat alles nogal overweldigend is, werd ons verteld, dat een leeftijd van 10 jaar beter is. Dus deze houden we nog even op ons verlanglijstje.

Maar goed, om 8.30 stonden we klaar in Picton, waarvandaan de boot zou vertrekken. De kans was, dat we 4 verschillende soorten dolfijnen zouden kunnen spotten, maar "helaas" hebben we maar een enorme goep met bottlenose dolfijnen gezien. Dat is de enige soort, waarmee gezwommen kan worden. Ze worden tot wel 5 meter groot, dus ik kan me indenken, dat het behoorlijk indrukwekkend is als je in het water ligt en zo'n wild dier komt op je afzwemmen.

Zowel de kinderen als wij hebben een fan-tas-tische ochtend gehad: de zon scheen, er stond een klein windje, we hebben dolfijnen gespot!
Op de terugreis hebben we een touristische route genomen van Picton naar Havelock. Die gaat langs via de heuvels langs de sounds, waardoor je een waanzinnig uitzicht hebt op het water, de baaien waar gezwommen wordt en de mensen hun bootjes/schepen te water  laten.  Zucht.....

Hier onder is een hele, hele kleine selectie van de foto's die we hebben genomen!

Uitzicht op Queen Charlotte Sound
Moeder en kind

Dolfijnen vinden het leuk om in de boeggolven van boten mee te varen


en nog een!

Over Queen Charlotte Drive naar Havelock

Genieten van het uitzicht

Strandje

Zwemmen in het water...
Nou, en dan zou ik zoiets wel willen hebben....


Geen opmerkingen:

Een reactie posten