donderdag 3 januari 2013

Hondeweer (Marja)

Ik schreef al eerder over de wind en de regen die we hier en daar hebben opgevangen. Er zijn wat weerswaarschuwingen geweest en die hebben we ook serieus genomen. Toch hebben we het hier in Blenheim niet echt slecht gehad; ons dak zit nog op het huis, er is geen lekkage en er zijn hier geen bomen omgewaaid. Dat het een paar uur naar het zuiden anders is, werd me duidelijk toen ik de krant las vanmorgen.
Iets meer naar het zuiden heb je waanzinnig mooie wandelroutes, soms van een paar dagen. Je kunt speciale slaapplekken in hutten boeken, want de tracks zijn te lang om in een dag te lopen. Door het onverwachte slechte weer, zaten er 120 mensen vast ergens in een hut op de Milford track (zomervakantie, dus topdrukte). Er was in een dag  tijd meer dan 400 mm (!!)  regen gevallen en de rivieren waren zo woest geworden, dat het niet verantwoord was om die over te steken. Een van de hutten was zelfs overstroomd!
 Ieder jaar worden er mensen verrast door het snel steigen van het water door heftige regenvale, en helaas kan niet iedereen dat navertellen. De natuur is hier nog steeds erg de baas....

Weet je, dat glamping klinkt steeds beter om de vakantie door te brengen ; ik neig zelfs meer naar iets anders wat je hier kunt doen: book-a-bach.... je huurt gewoon het vakantie huisje van iemand anders; inclusief douche, open haard, koelkast, mooi uitzicht, soms zelf met jacuzzi..... laat dat kamperen maar zitten!

Deze groep van 11 kwam met gids terug...dan is je vakantie pas echt verregend!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten