maandag 14 januari 2013

Kaikoura (Marja)

Vandaag zijn we een dagje naar Kaikoura geweest. Voor de mensen thuis: dat is DE plek waar je naar toe gaat als je met dolfijnen wilt zwemmen, walvissen wilt zien vanuit de zee of vanuit de lucht. Maar omdat ons vakantiegeld niet zo lang duurde als de vakantiedagen, gingen wij een alternatief uitje doen: de kinderboerderij. Zo'n 8 km buiten Kaikoura kun je dus naar een adverture park, lavendel velden en fabrieken, en dus ook naar een kinderboerderij. Er waren lama's, konijntjes, kippen, pauw, ganzen, ezels, enorme hangbuikzwijnen, gewone varkens, geiten, pony's en meer. De kinderen kregen een bakje waar droogvoer in zat. Dat konden ze geven aan de dieren. Het fototoestel hadden we voor de zekerheid maar in de auto laten liggen... Al bleek later, dat hij gewoon in de rugtas zat die we mee hadden... maar in de rugtas was hij dus ook veilig ;-)

En natuurlijk zijn we na dat bezoekje naar Kaikoura zelf gegaan, waar we aan zee hebben geluncht en onderweg nog zeeleeuwen hebben gezien met kleintjes! Op de weg terug hebben we nog een tussenstop gemaakt bij The Store, een leuk cafe met een helicopter in de tuin. Wij staan in dit land nergens meer van te kijken, dus een helicopter als trekpleister verbaasde ons niet.  Hij zag en heel goed onderhouden uit; alsof hij zo weg kon vliegen! De deuren stonden open, dus we hebben onze ogen even goed de kost gegeven.

Op weg naar huis kwam de helicopter ons echter voorbij vliegen........waarschijnlijk hadden de piloten gewoon even geluncht daar.... toch weer verrast geworden!
De weg van Kaikoura naar Blenheim hadden we hiervoor nog maar een keer eerder gereden: dat was op de dag van aankomst in NZ. En eerlijk gezegd, was er niet  veel van blijven hangen. Wel, dat die weg eindeloos duurde... voor mijn gevoel wel 3 uur .Terwijl het "maar" anderhalf uur rijden is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten