donderdag 10 januari 2013

Vliegtuigen kijken (Marja)

Blenheim heeft twee vliegvelden. Een commercieel vliegveld, waar ook de postvliegtuigen landen en de luchtmacht gebruik van maakt. Het andere vliegveld is kleiner en heet Omaka airport. Daar is een museum met oude vliegtuigen uit de eerste en tweede wereld oorlog. Een aantal van deze vliegtuigen komen uit de prive collectie van Peter Jackson. Sommige vliegtuigen staan midden in een setting, compleet met modder,/sneeuw, poppen, bomen , auto's noem maar op. En die zijn weer gemaakt door de Weta studio's, waar de special effects voor een groot deel zijn gemaakt van de Lord of the Rings films. En die studio staat in Wellington.

Eens per twee jaar is er met pasen een luchtshow, waar een aantal van deze vliegtuigen nog vliegen en stunts worden gedaan. Dat is dit jaar, dus daar gaan we heen!



Het was een mooi museum, erg professioneel en een beetje on-kiwi voor ons idee. We zijn zo gewend geraakt aan de kiwi-vindingrijkheid, dat dit helemaal een beetje vreemd was. En met 4 kinderen rondlopen op een plek, waar de meeste mensen stil zijn, is misschien niet het meest briljante plan geweest van ons. Maar ja, als je het niet probeert.... Volgende uitje wordt weer wat kind vriendelijker!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten