vrijdag 25 januari 2013

Wereldnieuws (Marja)

Dat nieuws de hele wereld over gaat als het met interessant genoeg is, werd me deze week weer eens helder. IN NL is er ene programma "proefkonijnen". Daarin hebben de twee presentatoren vorig seizoen elkaars vlees gegeten en dit jaar hebben Dennis en Valerio dmv electroden wel twee uur lang weeen gehad. Voor de mensen die het gemist hebben:


En dat was zo bijzonder, dat het hier ook in het nieuws was:

Dat was in NL.

Hier in NZ kwam er een rijke man in het nieuws, omdat hij van alle katten hier in NZ af wil.
Volgens hem zijn er native vogels uitgestorven door deze rotbeesten.
Nu leven hier wel veel katten en vogels, maar de vogels leven meestal hoog in de bomen, waar de katten niet snel komen. De wezels en familie hier klimmen sneller in de bomen en vangen meer vogels dan de katten doen, maar daar heeft deze rijke man en filantroop waarschijnlijk niet zo erg bij stilgestaan. Het nieuws zoemt hier dan ook wel rond in NZ. Want als iemand ineens je poes wil neerschieten (die iedere winter zo handig de muizen uit huis weghoudt), wordt het allemaal wel egr persoonlijk.

Ook de man die in NL in een container was gedoken om zijn staatslot terug te halen, is hier in het nieuws geweest.

In NL hebben jullie waarschijnlijk niet meegekregen, dat we hier een spionagebasis hebben. Dat kan ook niet, want dat is topgeheim en zoiets lekken de Nieuw-Zeelanders niet uit.
 Die weten wel welke informatie ze moeten uitlekken om serieus genomen te worden....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten