zondag 18 november 2012

Molesworth, kings and queen of middle earth ( Fons )

 Zoals belooft, een sfeerimpressie van de Molesworth run. wat een te gekke ervaring is dit geweest!!! Nadat ik om 04:00 uur echt niet meer kon slapen en ik om half zes werd opgehaald, zijn we naar Molesworth gereden. Ik, Dunc, Theun en pip. we kwamen twee uur later aan in Molesworth, zoals Marja al verteld had, de grootste boerderij van Nieuw Zeeland.
Er zijn denk ik iets van 9 ultrarunners van start gegaan, 63 renners van vier personen en nog wat teams van 2 renners ( marathonlopers ) .
Om 8 uur zijn de ultra runners begonnen, ik mocht om 9 uur starten ( het startschot met een shotgun..)
de anderen moesten een kwartier eerder al weg, want anders zouden alle volgauto's elkaar in de weg zitten en ze mochten pas na 10 km stoppen. De zwaarste 10km van mijn leven. Gelukkig heb ik ervoor getraind en als ik mijn resultaat zie mag ik HEEL blij zijn, maar wat een heuvel moest ik over. De top was op 9 kilometer precies, en toen had ik ongeveer al 300 meter klimmen achter de rug.

Ik zal jullie niet al te veel vervelen met hoe dit voelde en is om te doen, de mensen die het heldenverhaal graag horen zal ik het wel vertellen en de mensen die zelf rennen kunnen zich er wel iets bij voorstellen denk ik. Maar dit was echt een te gekke ervaring!!!!!

De officiele uitslag is nog niet online gezet, maar wij waren als het goed is 21ste team van de 63 teams met 4 renners!!! echt supertrots. de website van deze run met beschrijving en de resultaten als ze online zijn vind je hier:

http://www.harriers.net.nz/?page_id=134

hieronder de foto's voor een idee!!!

Dit is wat mijn gps heeft vastgelegd. Het laat de route zien, maar ook de heuvels, ik ben 35 meter geklommen en 280 gedaald, het stijgen voornamelijk in de eerste helft en dan nog ruim 10km. Killer, maar zooo gaaf. hoogste punt was 1140 meter, ik begon op 850 meter ( ongeveer )
Dit is Molesworth , de start van de race, 84 km verwijderd van Hanmer .

Ons team, de medical miracles ( kom er maar op... )

dat ben ik

ik

ik met achtergrond

ik met een brug

ik met electriciteitskabels

stenen.... en als je goed kijkt, ik.

Hier tik ik af na 20 kilomter, Dunc gaat beginnen, fris als een hoentje


er was ook gezegd dat degene die een hek openmaakte, die ook weer moest sluiten ( met anders diskwalificatie als gevolg ( en duizenden koeien en schapen op de verkeerde plek ))

foto van dunc halverwege

Theun is er helemaal klaar voor de 3e leg
Dunc stuk, en Theun een pittig begin, een klimmetje van 100 meter in de eerste anderhalve kilometer voor de rest van zijn halve marathon

opperste concentratie

meer en nog meer Lord of the rings omgeving

pip nerveus en klaar voor nummer 4

Daar komt pip aan in de verte, na deze klim moest ze 5 kilometer afdalen, iets van 800 meter!!!
nog een laatste sprintje naar de finish, pip was verreweg de snelste van ons team, haar Leg in 1:40 ongeveer!!

Het team aan het einde in Hanmer, wat een overwinning!!!
en een huisje in Hanmer, lekker uitrusten na een te gekke ervaring


3 opmerkingen:

  1. Wow zeg, wat ontzettend goed van je! En leuk om de foto's te zien! Groet, Vincent

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Gaaf man dat is nog is lopen in een mooie omgeving ! Wat anders als egmond ! Wel toch mijn drinkflesjes in gebruik ?.? Groetjes Ineke van Hartingsveld ( die loper van de chp den helder )

    BeantwoordenVerwijderen