zondag 14 juli 2013

Reis deel 1: van Blenheim naar Hanmer Springs (Marja)

's Morgens na het ontbijt hebben we met pijn in het hart afscheid genomen van het gezin, waar we zo hartelijk waren ontvangen en die ons heerlijk hebben verzorgd. Met twee compleet afgeladen auto's  zijn we op weg gegaan naar Hanmer Springs, een klein plaatsje dat bekend staat om zijn natuurlijke zwavelbronnen.
Halverwege Kaikoura hebben we een kleine stop gemaakt bij een kleine bron, zo'n 5 minuten lopen van de snelweg (die je natuurlijk gewoon kunt oversteken hier). In de winter is deze plek een natuurlijke creche voor de baby zeehondjes. De ouders laten hun kinderen heerlijk bij de waterval achter en gaan de zee op om te jagen. De kids zijn veilig voor de orka's en vermaken zich wel in  de kleine poel, het beekje of op de rotsen. En omdat ze niet schuw zijn, blijven ze gewoon zitten. Het zijn er veel! We hebben er wel honderden gezien.





Daarna zijn we verder gereden naar Hanmer. We hebben heerlijk wat gegeten in het dorp en alvast het zwembad bewonderd. Het zijn een aantal bdaen bij elkaar, maar alles is buiten. En we keken uit om mooie besneeuwde bergtoppen..... dat zou dus rennen worden van het ene mineraalbad naar  de andere bron.
Die nacht en dag erop kwam er een enorme storm over NZ, waarbij bomen zijn omgewaaid ( het huisje heeft een aantal takken gemist) , met slagregens, wolkbreuken en regen. Niks bergen meer.... alleen maar nat, koud en naargeestig weer, zo'n echte NL herfstdag. En hoewel we wisten dat we nat zouden worden in het zwembad, konden we onszelf en de kinderen er niet toe zetten om daadwerkelijk te gaan. In plaats daarvan zijn we lekker binnen gebleven, hebben we een film opgezet en hebben we thais gehaald. Kijk, dat is vakantie!
Nou, en achter die wolken zijn dus de bergen, maar die heb ik de hele dag niet gezien....

1 opmerking:

  1. Hi Marja,

    Ik las je colum op de nieuwzeeland pagina, en ik kan echt relateren aan al die school schriften door de bomen het bos niet meer zien. Onze school werkt met Officemax en die bezorgen thuis en die weten welke schoolspulen nodig zijn! Ook vaak goedkoop, alhoewel je geloof ik bij paperplus ook de laagste prijsgarantie hebt als je het aan kan tonen wat het elders kost.
    BTW ik had ook allemaal bubbels in mijn kaften en overal plakkers totdat mijn man zei dat zij ipv de kast op het schrift doen en stukje voor stukje eraf halen, gewoon het kaftplakpapier op de tafel leggen en langzaam het schrift er op leggen. Veel sneller, makkelijker en heaps less bubbles. Succes!

    BeantwoordenVerwijderen